I artikkelen Flykter fra Kirken skriver Aftenposten idag at Den norske kirke tappes for medlemmer, og at hvis dette fortsetter det samme tempo, vil aktive kirkegjengere være borte i løpet av 30 år. Videre:


  • De som uten forbehold sier at de ikke tror på Gud, har nesten doblet seg, fra 10 til 18 prosent.
  • Andelen aktive kirkegjengere – de som går i Kirken månedlig eller oftere – er redusert med over en tredjedel, fra 11 til 7 prosent. Dersom nedturen fortsetter i vil denne gruppen være borte om 30 år.
  • Andelen døpte har sunket fra 81 prosent til 68 prosent.

Pål Ketil Botvar, forsker ved Kirkeforskning (KIFO) sier:

"Man ønsker å reformere gudstjenesten, liturgien og salmene. Likevel er det selvfølgelig grenser for hva en tradisjonell organisasjon som Kirken kan gjøre. Derfor er det viktig og interessant at dette fenomenet blir nærmere belyst."

Det påpekes også at bare 22% av konfirmantene fortsetter i Kirken etterpå mens frafallet er mye mindre i Sverige og Finland. En mulig grunn er at man i våre naboland benytter leirkonseptet i større grad.

...

Jeg tror så absolutt kirken og kristendommen har en fremtid i Norge, bare man ikke fristes til å tukle for mye med den nå i håp om å tekkes dagens "brukere". Man må ikke bli helt fanget av frykten for å virke utdatert og umoderne. Paulus sier: "Alle som vil leve et gudfryktig liv i Kristus Jesus, skal bli forfulgt." 2 Tim 3, 12. Eller forlatt.

Visninger: 55

Kommentert av Øyvind Olsholt den 14 mars 2011 kl. 14.54

Her er en annen kommentar på samme Aftenposten-artikkel:

http://www.document.no/2011/03/en-menighet-for-venstresiden/

Kommenter

Du må være medlem av Filosofiske samtaler i kirkens trosopplæring for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Filosofiske samtaler i kirkens trosopplæring

© 2017   Created by Øyvind Olsholt.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår