Michal Møgster
  • Mann
  • Norge
Del
  • Blogginnlegg
  • Diskusjoner (1)
  • Arrangementer
  • Bilder
  • Fotoalbum
 

Michal Møgsters side

Siste aktivitet

Michal Møgster likte Øyvind Olsholt sin diskusjon Gudstro er en del av menneskets natur
mai 27, 2011
Michal Møgster svarteØyvind Olsholt sin diskusjon Bæsj, boller og berøringsangst (essay)
"Interressant iaktagelse og refleksjon. Av og til så kan det sjå ut til at det er foreldre det vert tala til. Umedvete er det lett å begynne å tale til barn i den alderen gjennom foreldre, der ordet relevans og ordet ein god…"
mar 8, 2011
Michal Møgster la inn en kommentar til Øyvind Olsholt
"Er fullt klar over at det å utvikle eit begrepsapparat som kan fange inn røyndomsforståinga og eksistensen til barn og unge og samstundes kommunisere det kristne trusunivers er ei gedigen oppgåve. Men..... Arbeidsmåten…"
feb 16, 2011
Øyvind Olsholt la inn en kommentar til Michal Møgster
"Et språk som både taler til dagens unge og som formidler det kristne trosuniverset - ja, et slikt språk er det nok mange som gjerne skulle hatt... Hovedårsaken til at det er så vanskelig å finne dette…"
feb 14, 2011
Michal Møgster la inn en kommentar til Øyvind Olsholt
"Er sokneprest i Hareid på Sunnmøre. Vi har hatt trusopplæringsprosjekt i Soknet gjennom nokre år,og ser at vi strever med å finne eit eit begrepsapparat som kan vere berande og meingsfyllte for unge og barn, og…"
feb 13, 2011
Øyvind Olsholt la inn en kommentar til Michal Møgster
"Kjennskap til filosofihistorie er en meget god ballast når man skal lede filosofiske samtaler. Arbeider du med barn eller ungdom i kirken? Håper ellers du tar deg tid til å kikke på noe av materialet vårt på disse…"
feb 13, 2011
Michal Møgster la inn en kommentar til Øyvind Olsholt
"Takk for tilbakemelding. Har vore interressert i filosofi, då filosofi historie. Anvendt filosofi er jo å samanlikne aktuelle fenomen med tidlegare tider. I trusopplæringa ser eg det som viktig og relevant å utvikle…"
feb 12, 2011
Øyvind Olsholt la inn en kommentar til Michal Møgster
"Hei Michal og velkommen. Ser frem til å høre fra deg og hvilke erfaringer og interesser du har i tilknytning til temaet vårt. God helg!"
feb 11, 2011
Michal Møgster er nå et medlem av Filosofiske samtaler i kirkens trosopplæring
jan 23, 2011

Kommentarvegg (3 kommentarer)

Klokken 16.38 den 11 februar 2011 sa Øyvind Olsholt ...
Hei Michal og velkommen. Ser frem til å høre fra deg og hvilke erfaringer og interesser du har i tilknytning til temaet vårt. God helg!
Klokken 15.09 den 13 februar 2011 sa Øyvind Olsholt ...
Kjennskap til filosofihistorie er en meget god ballast når man skal lede filosofiske samtaler. Arbeider du med barn eller ungdom i kirken? Håper ellers du tar deg tid til å kikke på noe av materialet vårt på disse sidene, og vi er lydhør for alle typer kommentarer og spørsmål.
Klokken 23.57 den 14 februar 2011 sa Øyvind Olsholt ...
Et språk som både taler til dagens unge og som formidler det kristne trosuniverset - ja, et slikt språk er det nok mange som gjerne skulle hatt... Hovedårsaken til at det er så vanskelig å finne dette språket er at språket selv er forbundet med vår forståelse av virkeligheten, og i dagens virkelighetsforståelse er det rett og slett ikke rom for det kristne trosuniverset, eller rommet er helt marginalt. Dette kan filosofien med dens undersøkende samtaler i utgangspunktet gjøre lite med. Det filosofene kan gjøre er å arbeide for en bevisstgjøring: Vi prøver f.eks. å få de unge til å innse hvorfor det er et sprik, og ev. selv sette ord på spriket, mellom tro/religion og det de selv oppfatter som meningsfullt/bærende. Det skjer ved å gi dem utfordringer i form av åpne, filosofiske spørsmål: Hva er viktig? Hva gjør noe meningsfullt? Hvorfor tror ikke alle på Jesus? Hvorfor er kristendommen sann? Hva vil det si å tro? Er det mulig å leve et meningsfullt liv uten kristen tro? Osv. Idet vi arbeider oss inn i noen av de mange mulige svarene på slike spørsmål hender det rett som det er at ungdommene motsier seg selv, eller påstår ting som de ikke aner hverken forutsetningene for eller konsekvensene av. Når så dette blir påpekt, er det duket for en aha-opplevelse med den følge at de bringer med seg noen helt nye innsikter fra denne samtalen. Et lite frø er sådd.

Du må være medlem av Filosofiske samtaler i kirkens trosopplæring for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Filosofiske samtaler i kirkens trosopplæring

 
 
 

© 2017   Created by Øyvind Olsholt.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår