Johannes Kvangarsnes
  • Mann
  • Oslo
  • Norge
Del
  • Blogginnlegg
  • Diskusjoner (1)
  • Arrangementer
  • Bilder
  • Fotoalbum

Johannes Kvangarsness diskusjoner

Samtale om/rundt selve samtalen

startet denne diskusjonen Siste svar av Birgitte Løes aug 13, 2010. 2 Svar

HeiOm omtrent en uke legger en håndfull unge mennesker ut på pilgrimsvandring i forkant av korsommerskolen på Mjuklia for å drive med ledertrening, filosofisk samtale, tidebønner og lære om…Fortsett

 

Johannes Kvangarsness side

Profilinformasjon

Arbeid
Student

Kommentarvegg (3 kommentarer)

Klokken 17.31 den 19 juni 2010 sa Øyvind Olsholt ...
Hei! Hyggelig å få deg med på laget. Vi sees i juli på vandringen over Dovre. Hvis det er noe du trenger å diskutere med meg i den forbindelse, foreslår at vi gjør det her på nettsiden. F.eks. er forumet en bra plass. Dessuten betyr det at de andre medlemmene være med på diskusjonene også. Vi snakkes!
Klokken 9.51 den 14 juli 2010 sa Øyvind Olsholt ...
Hei! Alle tekster finner du på Dokumenter-siden. Er det noen temaer ang. ledelse du finner interessante?
Klokken 16.38 den 14 juli 2010 sa Øyvind Olsholt ...
Ja, "hvorfor" er selve nøkkelen til en filosofisk undersøkelse. Å spørre hvorfor er nemlig å spørre etter grunner, og grunner er ofte noe vi tar for gitt, enten fordi vi er så vant til å gjøre tingene våre, eller fordi miljøet vårt oppfordrer oss til å gjøre det og kanskje også ser på det å spørre etter grunner som uttrykk for mistro eller mistenkeliggjøring. Ikke alle miljøer er like glade i undersøkelse og kritikk. Men som du vet, målet med å innføre filosofiske samtaler i DnK baserer seg på antagelsen om at miljøet her er åpent for filosofisk undersøkelse og kritikk, eller i det minste er villig til å utvikle en slik åpenhet.

Hvordan styre samtalen slik at deltagerne ikke bare kommer med de enkleste forklaringene? Vel, ved å arbeide med de svarene du får. Når du får et svar på spørsmålet "Hvorfor korsommerskole?", f.eks. fordi det er gøy, må det stilles nye spørsmål til svaret (det må problematiseres): Er dette en god grunn? I tilfelle hvorfor? Er det viktig å ha det gøy? Er alt som er gøy bra? Er alt som er bra gøy? Er det alltid gøy på korsommerskole? osv.

Akkurat nå husker jeg ikke samtalen vår om Jesus som forbilde. Var det jeg som ledet den? Uansett, dette er et evig aktuelt tema, ikke bare for personlig kristne, men for hele vår vestlige kultur. Vi kan gjerne bruke dette temaet denne gangen også. Samtalen kunne f.eks. startet med spørsmålet "Er Jesus et godt forbilde?"

Du må være medlem av Filosofiske samtaler i kirkens trosopplæring for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Filosofiske samtaler i kirkens trosopplæring

 
 
 

© 2017   Created by Øyvind Olsholt.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår