Johannes Kvangarsnes
  • Mann
  • Oslo
  • Norge
Del
  • Blogginnlegg
  • Diskusjoner (1)
  • Arrangementer
  • Bilder
  • Fotoalbum

Johannes Kvangarsness diskusjoner

Samtale om/rundt selve samtalen

startet denne diskusjonen Siste svar av Birgitte Løes aug 13, 2010. 2 Svar

HeiOm omtrent en uke legger en håndfull unge mennesker ut på pilgrimsvandring i forkant av korsommerskolen på Mjuklia for å drive med ledertrening, filosofisk samtale, tidebønner og lære om…Fortsett

 

Johannes Kvangarsness side

Siste aktivitet

Birgitte Løes svarteJohannes Kvangarsnes sin diskusjon Samtale om/rundt selve samtalen
"Ja, vi gjorde det slik på Ungdomskorsommerskolen i 2007 og hadde gode erfaringer med en slik start (ingen hadde deltatt på filosamtale før.). Derfor oppmuntret jeg Johannes til å starte slik i år også, og det…"
aug 13, 2010
Øyvind Olsholt svarteJohannes Kvangarsnes sin diskusjon Samtale om/rundt selve samtalen
"Å samtale om samtalen selv er en god idé. Utgangsspørsmålet er også bra. Enig i at det bør være "samtale" og ikke "filosofisk samtale". Ikke alle har hørt om filosofisk samtale…"
jul 14, 2010
Øyvind Olsholt la inn en kommentar til Johannes Kvangarsnes
"Ja, "hvorfor" er selve nøkkelen til en filosofisk undersøkelse. Å spørre hvorfor er nemlig å spørre etter grunner, og grunner er ofte noe vi tar for gitt, enten fordi vi er så vant til å…"
jul 14, 2010
Johannes Kvangarsnes la inn en kommentar til Øyvind Olsholt
"Hei. Takk skal du ha, siden er jo egentlig kjempeoversiktlig når jeg først ser meg rundt. Det var bare veldig mye så jeg ble litt overveldet. Jeg startet en ny tråd på forumet hvor jeg lurer litt på å…"
jul 14, 2010
Øyvind Olsholt la inn en kommentar til Johannes Kvangarsnes
"Hei! Alle tekster finner du på Dokumenter-siden. Er det noen temaer ang. ledelse du finner interessante?"
jul 14, 2010
Johannes Kvangarsnes la inn en diskusjon

Samtale om/rundt selve samtalen

HeiOm omtrent en uke legger en håndfull unge mennesker ut på pilgrimsvandring i forkant av korsommerskolen på Mjuklia for å drive med ledertrening, filosofisk samtale, tidebønner og lære om kulturminner. Jeg skal lede noen filosofiske samtaler under vandringen og har noen undringer/finurlige tanker i forkant. Jeg tenkte at en god første samtale kunne være en som undersøkte selve samtalen i seg selv, altså den filosofiske samtalene. Jeg lurer på om dette er muligens er et alternativ til å i…Se mer
jul 13, 2010
Johannes Kvangarsnes la inn en kommentar til Øyvind Olsholt
"Takk skal du ha Øyvind. Jeg håpte egentlig at jeg skulle få mye tid her på forumet før vandringen men det har ikke gått som det gjerne skulle. Men jeg kan godt tenke meg å være her mye i etterkant av…"
jul 13, 2010
Øyvind Olsholt la inn en kommentar til Johannes Kvangarsnes
"Hei! Hyggelig å få deg med på laget. Vi sees i juli på vandringen over Dovre. Hvis det er noe du trenger å diskutere med meg i den forbindelse, foreslår at vi gjør det her på nettsiden. F.eks. er…"
jun 19, 2010
Johannes Kvangarsnes er nå et medlem av Filosofiske samtaler i kirkens trosopplæring
jun 19, 2010

Profilinformasjon

Arbeid
Student

Kommentarvegg (3 kommentarer)

Klokken 17.31 den 19 juni 2010 sa Øyvind Olsholt ...
Hei! Hyggelig å få deg med på laget. Vi sees i juli på vandringen over Dovre. Hvis det er noe du trenger å diskutere med meg i den forbindelse, foreslår at vi gjør det her på nettsiden. F.eks. er forumet en bra plass. Dessuten betyr det at de andre medlemmene være med på diskusjonene også. Vi snakkes!
Klokken 9.51 den 14 juli 2010 sa Øyvind Olsholt ...
Hei! Alle tekster finner du på Dokumenter-siden. Er det noen temaer ang. ledelse du finner interessante?
Klokken 16.38 den 14 juli 2010 sa Øyvind Olsholt ...
Ja, "hvorfor" er selve nøkkelen til en filosofisk undersøkelse. Å spørre hvorfor er nemlig å spørre etter grunner, og grunner er ofte noe vi tar for gitt, enten fordi vi er så vant til å gjøre tingene våre, eller fordi miljøet vårt oppfordrer oss til å gjøre det og kanskje også ser på det å spørre etter grunner som uttrykk for mistro eller mistenkeliggjøring. Ikke alle miljøer er like glade i undersøkelse og kritikk. Men som du vet, målet med å innføre filosofiske samtaler i DnK baserer seg på antagelsen om at miljøet her er åpent for filosofisk undersøkelse og kritikk, eller i det minste er villig til å utvikle en slik åpenhet.

Hvordan styre samtalen slik at deltagerne ikke bare kommer med de enkleste forklaringene? Vel, ved å arbeide med de svarene du får. Når du får et svar på spørsmålet "Hvorfor korsommerskole?", f.eks. fordi det er gøy, må det stilles nye spørsmål til svaret (det må problematiseres): Er dette en god grunn? I tilfelle hvorfor? Er det viktig å ha det gøy? Er alt som er gøy bra? Er alt som er bra gøy? Er det alltid gøy på korsommerskole? osv.

Akkurat nå husker jeg ikke samtalen vår om Jesus som forbilde. Var det jeg som ledet den? Uansett, dette er et evig aktuelt tema, ikke bare for personlig kristne, men for hele vår vestlige kultur. Vi kan gjerne bruke dette temaet denne gangen også. Samtalen kunne f.eks. startet med spørsmålet "Er Jesus et godt forbilde?"

Du må være medlem av Filosofiske samtaler i kirkens trosopplæring for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Filosofiske samtaler i kirkens trosopplæring

 
 
 

© 2017   Created by Øyvind Olsholt.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår